Rondleiding door de bloembollen kwekerij

Tijdens een live presentatie vertel ik je graag meer over het bollenproces en de tulpenbroeierij. De vele foto's en filmpjes over het bloemen en bollen proces maken het verhaal compleet. Na de live presentatie brengen we een bezoek aan de kassen. Het bollenproces is een bijzondere belevenis.

 Rondleidingen zijn dagelijks mogelijk. Voor meer informatie en/ of reservering kunt u contact met ons opnemen.  De rondleiding is alleen mogelijk na reservering vooraf.

Reservering kan vanaf 5 personen. Mail de gewenste datum, tijd en het aantal personen naar info@bij-Ellen.nl. Vermeld bij uw aanmelding uw telefoonnummer en mailadres. Uw aanmelding is definitief na een reactie van mij. Op korte termijn een tour boeken? Bel voor de mogelijkheden: 06 5753 6025. Is uw groepje kleiner dan 5 personen? Informeren kan altijd, wellicht kan ik uw aanvraag combineren met een andere groep. Ook is een soms mogelijk een rondleiding met een kleine groep te doen tegen een meerprijs.

Leuke reactie van een deelnemers via de Egmond Experience: Ik heb echt heel erg veel positieve berichten gehad van de groep. Ze vonden jouw uitleg echt super en zeiden dat ze het heerlijk vonden om naar je te luisteren, omdat je het met zoveel passie vertelt.

Geplande rondleiding, inschrijving kan ook individueel voor deze datum:  Informeer graag naar de mogelijkheden.

Van 7 februari tm. 4 mrt worden er geen rondleidingen verzorgd.

ellen in de kas

De rondleiding kan meer talig zijn. In het Nederlands, Duits en of Engels. Tour kann mehr mehrsprachig sein. In Niederländisch, Deutsch und Englisch. Tour may be more multilingual. In the Dutch, German and English.

 

sorteerlijn

 

 

Altijd al eens willen weten hoe een bosje tulpen “gemaakt” wordt?
Tulpenbroeien, waterbroeien, bosmachine, bollenkwekerij en waarom worden die mooie bloeiende tulpen buiten nou gekopt. Na de rondleiding weet je wat met deze begrippen bedoeld wordt. Bij een kopje koffie/ thee krijg je eerst aan de hand van een presentatie een uitleg over de tulpen kwekerij/ broeierij. Vervolgens bezoeken we de kassen en schuren waar in de zomer de bollen die van het land komen verwerkt worden. 

De rondleidingen in de zomer en winter zijn deels verschillend door de activiteiten die in het bedrijf plaats vinden. Tijdens de presentatie wordt het hele proces beschreven. Van januari tot mei krijg je bij het bezoek aan de kassen de bloeiende tulpen te zien het proces van de verwerking hiervan. Van juli tot september zijn de werkkassen ingericht voor het verwerkingsproces van de bollen. Beiden zijn mooie processen om te volgen.

€ 9,50 per persoon, incl. kop koffie/thee.

Kinderen tot 12 jaar zijn alleen toegestaan onder begeleiding en verantwoording van de ouders. Kinderen tot 12 jaar toegang € 5,=.

Peuters, tot 2 jaar toegang gratis.

Iedere bezoeker van de rondleiding krijgt een toepasselijke kleine attentie.

De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.

De rondleidingen zijn ook prima te combineren met een workshop, informeer naar de mogelijkheden.

Bent u touroperator neemt u dan graag contact op voor de mogelijkheden. 

Aanmelden kan hier