Een overzicht van de bloembollen die bij-Ellen te koop zijn.

Plant het voorjaar in de herfst alvast in je tuin.

bloembolHieronder een overzicht van de bollen die verkocht worden bij-Ellen. De meeste bollen worden in eigen kwekerij van de Fa. J. Hopman en Zn.

Een mooie selectie van tulpen, allium, crocus sativus, narcissen en irissen. Vanaf eind augustus zijn alle soorten voorradig. Vanaf begin juli komen er iedere dag nieuwe soortjes bij. Vers van het land en natuurlijk goed gedroogd.

De bollen kunnen per stuk gekocht worden of in verpakkingen van bijvoorbeeld 20 stuks. Zelf een zakje vullen of laten vullen. Kan allebei. 

We verkopen ook een voordeel verpakking tulpen bollen, een mooie mix van kleuren, 100 stuks.

Algemene plant tips: plant ze in het najaar, van september tot en met  november. Minimale plant afstand is 5 cm en ca. 15 cm diep. De meeste bollen kunnen in de zon, schaduw of halfschaduw, tenzij anders vermeld. 

Logo Tulipa Golden Apeldoorn

Tulipa Golden Apeldoorn

Een gele tulp, hoog, geschikt voor tuin en border. Planten in het najaar, september-november op ca. 15 cm diepte.

Plant de bollen minimaal 5 cm van elkaar af. Standplaats is zonnig, halfschaduw of schaduw.

20 stuks voor € 3,50

Logo Tulipa First Class

Tulipa First Class

Een rose-witte tulp, middel (30-60 cm) hoog, geschikt voor tuin en border. Planten in het najaar, september-november op ca. 15 cm diepte. Plant de bollen minimaal 5 cm van elkaar af. Standplaats is zonnig, halfschaduw of schaduw.

20 stuks voor € 3,50 

Logo Tulipa Dow Jones

Tulipa Dow Jones

Mooi getekende tulp waarvan de randen in de knop nog creme-kleurig zijn. Bij het openen van de bloem verkleuren de randen tot geel/ wit. De basiskleur is oranje/rood.  Middel tot hoog, geschikt voor tuin en border. Planten in het najaar september-november op ca. 15 cm diepte. Plant de bollen minimaal 5 cm van elkaar af. Standplaats is zonnig, halfschaduw of schaduw.

20 stuks voor € 3,50 

Logo Tulipa Viking

Tulipa Viking

lage, dubbele, oranje rode tulp. Geschikt voor tuin en border. Een fraaie dubbele bloem. Planten in het najaar, september-november op ca. 15 cm diepte. Plant de bollen minimaal 5 cm van elkaar af. Standplaats is zonnig, halfschaduw of schaduw.

17 stuks voor € 3,50

Logo Tulipa Dior

Tulipa Dior

Een super mooie dubbele, rose, lage tulp. De bloem doet je in het voorjaar alvast weer laten dromen van de mooie pioenrozen in juni. Uiteraard in al zijn "Tulpen pracht". Goed toe te passen in de tuin, border of potten.

17 stuks voor € 3,50

Logo Tulipa Royal Virgin

Tulipa Royal Virgin

Een witte tulp zoals de naam al doet vermoeden. Een mooie volle, hoge bloem. Geschikt voor tuin, border en in potten. 

20 voor € 3,50 

Logo Tulipa Debutante

Tulipa Debutante

Een rose/ rode, half hoge tulp. Aan de bovenrand van de bloem komt een mooie witte rand. Een sterke tulp voor in de tuin of border. In de vaas is het een lang houdbare tulp.

20 voor € 3,50

Logo Tulipa Bolroy Pink

Tulipa Bolroy Pink

Een frisse, zacht rose tulp met een witte bloem basis. Een mooie royale bloem op en half hoge steel. Geschikt voor tuin, border en potten.

20 voor € 3,50

Logo Tulipa Escape

Tulipa Escape

Mooie rode, middel tot hoge tulp. 

20 voor € 3,50

Logo Allium Globemaster

Allium Globemaster

Een exclusieve bol. Veruit de grootste bolbloem!

Planten 10 cm grond op de bol, bloeit rond 1 juni en is 80-90 cm hoog. Een paarse bloem van wel ca. 20 cm. doorsnee. De bloem bestaat uit 1.500 kleine bloemetjes. Deze bloem staat op een zeer sterke, stormbestendige steel. Meer over deze bloem lees je hier.

€ 3,50 per stuk ; 3 voor € 10,00

Logo Allium White Giant

Allium White Giant

Deze Allium White Giant bloeit in mei/juni. De kleur van de bloem is wit en heeft een doorsnede van 15 cm. De steel is bijzonder sterk.

Hoogte: kan tot 2 meter hoog worden! Na de bloei is de zaaddoos die overblijft ook zeer decoratief in bijvoorbeeld een vaas. Of met kerst gespoten in goud of zilver.

2 voor € 3,50